Raclette gril
SUROVINY:
plátky nakrájené kotlety ( podle počtu osob )nebo kuřecí prsíčka
cibule, paprika, cuketa (ta je na grilování výborná ).. jiná zelenina
koření : kari, provensálské, sůl, pepř
šunka, tvrdý sýr
POSTUP:
Maso si nakrájíme,naklepeme osolíme a nakořeníme. Manžel nakořenil několik plátků kari kořením a několik provensálským kořením ( koření si vybereme podle svojí chuti a fantazie ).Trochu opepříme. Na raclette pánvičky nachystal nadrobno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr. Tyto pánvičky se podobu grilování, pod grilem pomalu zapékají a je to výborná příloha. Racclete gril se položí na stůl a griluje se maso i nakrájená zelenina přímo na stole.
Jako přílohu jsem udělala selské brambory a to tak:
Brambory si uvaříme ve slupce, potom oloupeme ( pokud jsou nové, tak se dělají i se slupkou ). Na pánvičce osmahneme na oleji nakrájenou cibulku, nemusíme úplně na jemno. Přidáme na čtvrtky nakrájené brambory. Přidáme sušenou petrželovou nať, sůl, česnek, nebo sušený česnek, můžeme trošku drceného tymiánu...a necháme za opčasného míchání opéct...je to vážně výborná příloha a holky po mě tyto brambory vyžadují skoro ke každému jídlu:)